top of page
קונים מט"ח
רכישת מט"ח משקלים שבחשבון העו"ש (המט"ח יכנס לחשבון עו"ש דולרי/יורו, שמתקיים במקביל לחשבון העו"ש הרגיל):
- דרך הבנק: הכי פשוט, אך ברוב המקרים גם תשלמו יותר עמלות. ישנה עמלת המרה ובנוסף שער ההמרה שמגלם רווח לבנק.
- בקשו מהבנקאי הטבה בשער המרה ופטור מעמלת המרה.
- אם מדובר בסכום משמעותי - בקשו לעשות את העסקה מול חדר עסקאות של הבנק. בקשו מהם הנחה על עמלות.
- באמצעות חלפן כספים (Change). שימו לב שהבנק גובה עמלה על הכנסת דולרים לחשבון.
- בכל מקרה של דולרים בחשבון הבנק בישראל, בעתיד אם תרצו להעביר את המט"ח לחו"ל שוב תידרשו לשלם עמלה משמעותית.
-
מעל $50,000 - ניתן לבצע דרך בית ההשקעות מיטב. עלות ההמרה היא 1 אגורה לכל דולר, לפי השער הרציף ברגע ההמרה. יש לדבר עם מיטב, להעביר את הכסף לחשבון שתקבל מהם, לשלוח מייל עם אסמכתא (אישור) על ההעברה, הם יתקשרו לאשר מולך את שער ההמרה והכסף יחזור לחשבון ממנו עבר. בד"כ התהליך מבוצע כמעט אוטומטית, אולם כדאי לוודא מול הבנק שאכן זה יהיה המצב עם דולרים שמועברים לחשבון. שימו לב שהבנק יכול לגבות עמלה על הכנסת הדולרים לחשבון בחזרה.
- אם רכישת המט"ח היא למטרת העברה לחשבון בנק בחו"ל, מומלץ לבקש ממיטב לבצע את ההעברה ישירות במקום להחזיר לחשבון הבנק בארץ, כדי לחסוך עמלות משמעותיות.
- אם אתם מעוניינים להעביר מט"ח בטווח זמן בינוני לחשבון בנק בחו"ל על שמכם וברשותכם יש כבר חשבון השקעות פעיל ב Interactive Brokers, יתכן שיהיה יותר זול להעביר שקלים ל IB, להמיר שם למט"ח, להשקיע בנייר ערך דמוי קרן כספית, ולאחר מספר שבועות/חודשים למכור ולמשוך את המט"ח לבנק שבחו"ל. פעולה מיידית של העברת שקלים - המרה - ומשיכה לחשבון בחו"ל אסורה על פי תנאי השימוש ב IB ותיתקל בהתראות וחסימות.
- כדי לקבל שער יותר טוב מומלץ לבצע המרות בשעות המסחר הפעיל יותר בשוק הדולר/שקל - ימים ב'-ה' בין השעות 10-17.
- קישור לצפייה בזמן אמת בשער הדולר הרציף
רכישת ני"ע החשופים לדולר בשקלים (קרנות נאמנות וקרנות סל). בפרט ישנן מספר קרנות המחקות את המדדים העיקריים בארה"ב, כמו S&P500 וה- NASDAQ, וחשופות במלואן לדולר. משקיעים סולידיים יכולים לקנות "קרן כספית דולרית", אלו קרנות נאמנות שניתן לקנות בשקלים דרך הבנק או חשבון ההשקעות בישראל, ונותנות הצמדה מלאה לדולר בתוספת ריבית שוטפת.
bottom of page